Ouderwetse hangop

Bereidingstijd:
5 minuten + 24 uur wachten

Ingrediënten:
- 2 liter volle yoghurt

Extra nodig:
- Vergiet
- Grote kom of emmer
- Schone theedoek

Bereidingswijze:
1. Maak de theedoek vochtig, leg hem in het vergiet en zet deze op een grote kom of emmer
2. Schenk de yoghurt op het doek en laat 24 uur staan. Kijk af en toe in de pan of het vergiet het water niet raakt
3. Schep de dikke hangop uit het doek, roer glad en bewaar in de koelkast

Tips:
* Je kunt de hangop serveren als dessert, met bijvoorbeeld vers fruit of compote. Of, voor een goede start van de dag, met muesli als ontbijt.
* Ben je een zoetekauw? Meng er dan slagroom of een zakje vanille­suiker doorheen om het zure te compenseren.
* Na het uitlekken van de yoghurt blijft er ongeveer de helft over, houd daar rekening mee.

terug naar boven