Lezen in de lente

Heerlijk is het om in de eerste voorjaarszon tot rust te komen met een boek. KOE presenteert de Lente Top 10. Van sensuele roman tot feelgood verhaal en van thriller tot verrassend kookboek. Het voorjaar staat garant voor veel leesgenot.

 

1. Valentina en de donkere kamer - Evie Blake
Kunstfotografe Valentina is gelukkig met haar sexy vriend Philip, al is hun relatie niet meer zo spannend als eerst. Wanneer ze een opdracht krijgt voor een fotoshoot in de wereld van de bondage en sm, komt een duistere kant van haar eigen seksualiteit aan het licht. Venetië, 1924. Belle voelt niets voor haar echtgenoot en ervaart haar omgeving als verstikkend. Om zichzelf te bevrijden leidt ze een dubbelleven als courtisane. Ze zoekt een man die aan al haar seksuele verlangens kan voldoen. De levens van Valentina en Belle lopen parallel, maar wat verbindt hen?

2. Hotel aan Zee - Maeve Binchy
In de zomer is het gezellig druk in het badplaatsje Stoneybridge. Maar in de winter begeeft bijna niemand zich naar de ruige westkust van Ierland. De enkeling die toch gaat, kan niet om hotel Stone House heen. Daar kan iedere gast rekenen op een warm welkom van eigenaresse Chicky Starr. Zo ook Henry en Nicola, zij dragen een afschuwelijk geheim met zich mee. Verpleegkundige Winnie ziet haar vakantie in het water vallen en John aanwaaien nadat hij zijn vlucht heeft gemist. Nora, een zwijgzame oudere dame, denkt overal zo het hare van. Hotel Aan Zee is een roman met alle ingrediënten van een echte Maeve Binchy: warmte, humor en heerlijke personages.

vergelding3. De Vergelding - Jan Brokken
Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. In 1944 vindt een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de moffen is verschrikkelijk: zeven mannen uit Rhoon worden geëxecuteerd, hun vrouwen en kinderen uit hun huis verdreven. Wie pleegde de aanslag op de Duitse soldaat? Of was het toch een dom ongeluk met fatale gevolgen? In De Vergelding reconstrueert Jan Brokken de gebeurtenissen. Net als hij denkt te weten hoe het zit, krijgt het verhaal een andere wending.

ijsdesserts4. IJs & Desserts Boekbox
Een kookboek vol met fantastische, tijdloze desserts. Recepten om zelf ijs te maken met of zonder ijsmachine en recepten voor koude en warme nagerechten. Duik de kast in op zoek naar de leukste glaasjes, kommetjes, bordjes en bakjes om uw favoriete dessert op een prachtige manier te presenteren! Deze boek-box bevat een kookboek met heerlijke recepten, een ijsschep, twee schaaltjes en twee dessertlepels.

wilden5. De Wilden - Marion Pauw
Nani’s leven komt door een foute keuze op scherp te staan. Ze boekt voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost. Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt. De enige die niet blij is met haar komst is de sjamaan van het dorp. Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. De Wilden is een meeslepende roman over de botsing tussen verschillende culturen, over de beleving van tijd en over de vraag waar het in het leven om draait.

vlinders6. Vlinders Voor Altijd - Jill Mansell
Lara is zestien en zwanger als haar vader haar het huis uitzet. Wat moet ze doen? Ze vlucht naar haar tante Nettie. Lara mag daar blijven, samen met haar baby Gigi. Achttien jaar later gaat Lara voor het eerst terug naar haar geboortestad voor haar vaders begrafenis. Niemand herkent haar nog. Behalve haar vroegere hartsvriendin Evi. En daar is ook Flynn, haar vriendje van toen. Ze heeft hem nooit verteld dat hij de vader is van haar dochter. Voor Lara het weet, is ze in een mallemolen vol met raadsels en een hopeloze verliefdheid beland.

jamie7. Jamie in 15 minuten - Jamie Oliver
Dé opvolger van Jamie in 30 minuten. Een heerlijk gerecht in slechts een kwartier op tafel! We willen elke dag vers en gezond eten, maar hebben weinig tijd. Met dit nieuwe boek gaat Jamie verder terug naar de essentie van snel en efficiënt koken, zonder smaak en diversiteit uit het oog te verliezen: één heerlijk hoofdgerecht in slechts een kwartier bereid. Jamie in 15 minuten bevat meer dan zestig recepten. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

bakkers28. De Bakkersdochter - Sarah MCCoy
Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbijgegaan. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent. El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams interviewt Elsie, de oudere eigenaresse van een bakkerij aan de andere kant van de stad. Reba’s vragen zijn een nare herinnering aan het donkere verleden van Elsie. Als de levens van deze twee vrouwen steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheid uit het verleden onder ogen te zien.

moestuin9. Jelle’s Makkelijke Moestuin - Jelle Medema
Wil je je eigen groentes kweken maar zie je een gewone moestuin niet zitten? Dan is dit boek echt iets voor jou! Het vertelt je namelijk precies hoe je je wens kan vervullen zonder het zware werk zoals spitten, schoffelen en eindeloos onkruid wieden. Een Makkelijke Moestuin (ook wel vierkante metertuin genoemd) vraagt weinig ruimte en kan bijna overal geplaatst worden, zelfs op je balkon of je dakterras! Geschikt voor jong en oud, beginners én gevorderden.

chalet10. Het Chalet - Suzanne Vermeer
De jeugdvriendinnen Annelies Bakker en Sara Verbeek delen lief en leed met elkaar. Ook al kan Sara het verdriet van Annelies rondom haar onvervulde kinderwens niet wegnemen. Annelies besluit naar IJsland te vertrekken met haar man Wim. Sara moet in het begin erg wennen aan de leegte die Annelies achterlaat. Als ze de aantrekkelijke René ontmoet, verdwijnt het gemis wat meer naar de achtergrond. Ze aarzelt geen moment wanneer Annelies haar en René uitnodigt om de kerstvakantie bij hen in IJsland door te brengen. Hoe langer ze in IJsland zijn, hoe meer Sara het idee krijgt dat er zaken spelen waar zij geen weet van heeft. Na een week verdwijnt de vakantiehulp van Wim en Annelies plotseling van de aardbodem. De spanningen beginnen hoog op te lopen. 

primeraDeze boeken top 10 is samengesteld door Primera, alle boeken uit de Lente top 10 zijn verkrijgbaar via www.primera.nl/koe. Bestel je boek op Primera.nl en haal gratis af bij een van de ruim 450 Primera winkels.

terug naar boven